Assessment

IOp basis van een helder beeld kun je goede keuzes maken. Of het nu gaat om een opdrachtgever of een deelnemer. Weten waar je voor kiest met voor- en nadelen, dat is wat wij brengen met selectie- en ontwikkelassessments. We geven een antwoord op en advies over de belangrijke match tussen persoon, werk en organisatie. Centraal staat de (overeengekomen) vraagstelling.

Assessment als black box en stressopwekkend selectie-instrument is wat ons betreft verleden tijd. Wij vinden dat assessments de zelfregie van mensen moeten ondersteunen. Daarom betrekken wij in onze dienstverlening dialoog en eigen inbreng van de keyplayer*/kandidaat, ook in selectiesituaties. Context en het onderliggend waardesysteem van personen en organisaties zijn relevant in onze assessments. Daarnaast besteden we aandacht aan drijfveren en de match tussen werken en leven. We maken gebruik van waardevolle gevalideerde instrumenten, zoals de AEM-cube van Human Insight, en onderzoeken de dark side of personality met de Hogan Development Survey.  

We bieden de mogelijkheid om de assessments bij de opdrachtgever op locatie uit te voeren. Desgewenst kan de opdrachtgever ook gedeeltelijk participeren in het programma van de deelnemer, waardoor de transfer van de learnings naar de dagelijkse praktijk eenvoudiger wordt.

 * vanaf HBO, zware professionals, managers en executives

 

Een assessment moet staan als een huis: houvast bieden aan organisatie en keyplayer voor belangrijke keuzes en concreet ontwikkelpad.

In onze assessments werken we resultaat- en ontwikkelgericht.

Onze Diensten
Selectie/geschiktheidsassessment

Mogelijke vraagstukken:

  • Is deze potential geschikt voor de rol van manager van de afdeling? Wat zou hij verder moeten ontwikkelen?
  • We hebben een manager control als kandidaat voor financieel directeur. Voldoet zij aan de eisen? Wat zou ze verder moeten ontwikkelen?
  • Deze kandidaat voor een businessunit positie komt uit een andere branche. Wat zal zijn slaagkans zijn? Waar zitten afbreukrisico’s?
Ontwikkel/loopbaanassessment

Mogelijke vraagstukken:

  • We hebben een interne kandidaat benoemd in een stevige managementpositie. Hij mist nog wat ervaring. Kunnen jullie een nulmeting en ontwikkelaanbevelingen doen?
  • We hebben een kandidaat voor een lastig te vervullen vacature en willen met hem in zee. Wat vraagt dit van de kandidaat en wat moeten wij doen om zijn kans van slagen zo groot mogelijk te maken?
  • Wij willen in onze organisatietransitie met ambitieuze kwartiermakers in zee, die daarna ook de rol van manager kunnen invullen. Willen jullie een aantal van onze externe en interne kandidaten vanuit die optiek bekijken in een ontwikkelassessment? 

Proefassessment (assessment coaching)

Voel je je zekerder wanneer je eens oefent in een assessment context? Bel ons. We kunnen op maat, van compact tot uitgebreid, je voorbereiden op een stevig assessment. 

Kan Beyond the Match iets voor jou of voor jouw organisatie betekenen?

Leg vooral